Del

Klassiske rejser

Kystrejse på 6, 7, 11 eller 12 dage

Havilas krydstogtskibe sejler langs Norges kyst. Tag på en hel rundrejse eller en halv strækning alt efter hvor lang tid du har til rådighed. Bergen-Kirkenes-Bergen på 12 dages varighed. Bergen-Kirkenes 7 dage, Kirkenes - Bergen 6 dage eller Bergen-Kirkenes-Trondheim 11 dage.
Rejserne er inkl. kahyt og helpension.

De byer hvor skibet lægger til om dagen fra Bergen til Kirkenes, lægges der til om natten fra Kirkenes til Bergen og omvendt. Ønskes den ultimative rejseoplevelse hvor hele Norges kyst kan opleves i dagslys, anbefaler vi en helrundrejse! En ting er sikkert, vi lover at du får nogle helt igennem uforglemmelige oplevelser på alle rejserne. Her hos Norsk Rejsebureau har vi mere end 110 års erfaring med sejladsen op langs vestkysten og ved derfor også hvilke seværdigheder og aktiviteter, som kunne være i gang. 

Priserne på hjemmesiden er fra og til priser og er derfor kun vejledende. Havila Kystrute har ”flexpriser”, hvilket betyder at prisen ændrer sig alt efter tidsperiode og efterspørgsel. Jo hurtigere du er ude, jo bedre pris vil du opnå. Ring eller skriv til os, så finder vi den bedste pris til dig.

Kig nærmere på din sammensætning af Havila og huskat læse mere om udflugterne fra byerne, som vi besøger og stopper ved. Flere af udflugterne afhænger af hvilken årstid vi sejler i.

Dag for dag, vælg rejse

Bergen (start)

Rejsen begynder i Bergen, med de farverige og Unesco-listet huse på Bryggen. Bergen er porten til de norske fjorde og starten på dit kysteventyr. Her lægger Havila Kystrejsen fra kaj om aftenen og sejler nordpå langs Hjeltefjord, ruten som vikingerne fulgte til Shetlandsøerne og videre. Deltag i velkomstmødet, lær dine medpassagerer at kende og få masser af nyttige informationer til din rejse mod det høje nord. Forkæl smagsløgnen fra middagsbuffeten, lavet af friske kystvarer. Nyd den norske vestkyst i aftenmørket som vi sejler forbi.

Ålesund - Geiranger fjorden/Hjørundfjorden

Florø - Molde. Stå tidligt op og se Hornelen (860 m.o.h.), nyd stilheden i fjordene og landskabet vi passere. Efter at har krydset det åbne hav, navigerer skibet i den tidlige morgenstund mellem skær og øer til jugendstilperlen Ålesund. Fra 1/6-31/8 sejles ind i Norges kronjuvel, den overdådig smukke Geirangerfjord som står på UNESCOs verdensarvsliste.  Herefter går rejsen videre mod Molde, også kendt som Rosernes by. I perioden 1/9-31/10 udforskes den smukke, storslået Hjørundfjord og de smukkeste fjeldområder.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter

Trondheim - Rørvik

Kristiansund -Trondheim - Rørvik. Om formiddagen gøres stop i den ærværdige gamle middelalderby Trondheim. Her venter en farverig, spændende og historisk by, ikke mindst Norges nationale helligdom Nidarosdomen. Her er udflugter for enhver smag. Om eftermiddagen passere skibet Kjeungskjær fyrtårn inden vi sejler mellem de 6000 øer der ligger smukt spredt i landskabet, som hele tiden skifter og giver noget for både øjne og sjæl. Aftentid er der ankomst til den marietime by Rørvik, som ligger i smukke omgivelser.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter

Polarcirkelen og Lofoten

Brønnøysund - Svolvær. På denne strækning markere vi at Polarcirklen krydses tidligt om morgenen og rejser ind i det arktiske rige. Nu er her mulighed for at opleve midnatssol om sommeren og nordlys om vinteren. Mod Bodø, passerer vi den gamle handelsby Ørnes, hvor Norges næststørste gletsjer, Svartisen ligger. Turen går videre langs den spektakulære Helgelandskyst til Bodø. Ved Bodø kan du tage på en RIB-safari til verdens stærkeste malstrøm Saltstraumen og møder luftens majestæt havørnen.. Skibet fortsætter videre mod Lofoten, over Vestfjorden og i horisonten kan ses de op til 800 meter høje stejle fjelde kaldet Lofotveggen. Ved Lofoten lægges der til ved Stamsund og Svolvær. Før natten falder på, sejles igennem det smalle Raftsund.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter

Tromsø

Stokmarknes - Skjervøy. På vores tur mod Tromsø, sejler vi gennem smalle fjorde og den pragtfulde natur nydes fra dækket. Undervejs er der korte stop i Risøyhamn, Harstad og Finnsnes. Om eftermiddagen er der ankomst til Tromsø - porten til arktisk. Tromsø er en by præget af fangstkultur, polarekspeditioner og heltemod, men også samerene rige. I den arktiske hovedstad skinner midnatssolen fra slut maj til sidste uge i juli. Tromsø omtales ofte som Nordens Paris og byens mest kendte vartegn er Ishavskatedralen. Om vinteren indbyder det frosne landskab til spændende ture som hundeslæde, sneskoture m.m. Fra sept.-marts sætter jagten på nordlyset ind og mens vi fortsætter nordover mod Skjervøy, håber vi på et glimt af det magiske Aurora Borealis.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter

Honningsvåg og Nordkap

Hammerfest - Øksfjord - Berlevåg. På vej til toppen af verden, vil man i de tidlige morgentimer kunne nyde de storslåede landskaber. I de tidlige morgentimer er der ankomst til den arktiske by Hammerfest, verdens nordligste beliggende by, 70,7 ° Nord. Honningsvåg er Finnmarks største fiskelandsby men også porten til det spektakulære Nordkap, som for mange er besøget på Nordkap et højdepunkt og et mål for sejladsen. Nordkap er  fastlands-Europas nordligste punkt på 710 N. Honningsvåg er med sine 2.800 indbyggere hovedstaden på Nordkap. Kun Svalbard-øerne ligger mellem Nordkap og Nordpolen. Fra Honningsvåg til Krøllefjord kan man i sommertiden se store rensdyrflokke og samerenes små lejre i området.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter

Kirkenes

Båtsfjord - Berlevåg. Efter et kort ophold i Vadsø forsætter skibet langs Finnmarkens dramatiske kyst, mens vi nærmer os Kirkenes  som er turens vendepunkt og indsejlingen til Barents-regionen.  Kirkenes ligger i den yderste nordøstlige del af Norge ved Bøkfjord, og få kilometer fra den russiske grænse. Nu er skibet omkring 400 kilometer nord for Polarcirklen. Byen har cirka 7.000 indbyggere. De fleste er af norsk oprindelse, mens et mindretal er samisk, fra Finland, og ca. 500 fra Rusland. I byen kan du opleve vejskilte på både norsk og russisk. Fra april-nov. kan du selv trække kongekrabber op fra Barentshavet, før du tilbereder et lækkert måltid. Om vinteren er der ture til det smukt dekoreret Kirkenes Snehotel.

Sydgående

Når skibet begynder rejsen mod syd, skal man huske, at vi kun har set halvdelen af attraktionerne på Norges kyst. De havne, vi besøgte om natten på den nordgående rejse, besøges nu i dagtimerne.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter

Hammerfest og Tromsø

Mehamn - Tromsø. Polarlandet ændre sig hele tiden når vi først sejler vestover og sydpå igen. De store vidder bliver erstattet af sejle tinder Vi tager afsked med dramatiske Finnmarken og sejler forbi Fruholmen og Europas nordligste fyrtårn. Fra Honningsvåg er der udflugt til Nordkap. Formiddag er der ankomst til Hammerfest, verdens nordligste by, hvor du kan se Meridiansøjlen, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Turen fortsætter sydpå med stop i Øksfjord og den gamle handelsstation Skjervøy. I foråret er der afstikker ind i den betagende smukke Lyngenfjord. I Tromsø er der mulighed for at nyde en magisk midnatskoncert i Ishavskatedralen.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter

Vesterålen og Lofoten

Tromsø - Stamsund. Sov ikke for længe - naturoplevelserne står nemlig i kø denne dag. Tidlig ankomst til Harstad, hvor du kan deltage i udflugten "en smag af Vesterålen". Fra Harstad sejles videre gennem det betagende landskab til Vågsfjorden, mod Vesterålen og Lofoten og det smalle og lavvandede Risøyrenna og Stokmarknes. Nu nærmere vi os, der for mange er rejsens højdepunkt, den spektakulære 2 km lange Trollfjord. Hvis vejret tillader det, vil der blive en afstikker ind i fjorden. (fra slut april til midt september). Her kommer skibet HELT tæt på bjergsiderne og du kan næsten røre dem med hænderne, en utrolig oplevelse. Dagen afsluttes med indsejling til Svolvær og krydsning af Vestfjorden, hvor vi sejler til Stamsund langs den massive Lofotenvæg, før ankomst til Bodø efter midnat.

 

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter

Polarcirklen , De Syv Søstre

Bodø - Rørvik. Nu er vi kommet så langt syd på at vi krydser polarcirklen og sejler ud af polarnætterne og de solrige nætter. Nordlyset kan stadig ses om vinteren og sommernætterne bliver aldrig helt mærke. Vi sejler langs Helgelandskysten, og kommer forbi de berømte fjeldetoppe De Syv Søstre, som er omspændt af myter og eventyrlige historier. Side om side mellem anløbshavnene Sandnessjøen og Brønnøysund - findes syv bjergtoppe, der er så smukke, at en lokal legende hævder, at de er forstenede kvindelige trolde. Mellem et mylder af små øer, holme og skær passerer vi det specielle fjeld Torghatten. Fjeldet som er kendt for sit berømte karakteristiske hul i midten, som stadigvæk tydeligt ses, hullet efter Hestmannens pil. Hen på eftermiddagen ankommer vi til Brønnøysund, en lille charmerende by med lystbådehavn og Norsk Havbrukssenter.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter

Trondheim og Kristiansund

Trondheim - Ålesund. Tidlig morgen er der ankomst til farverige Trondheim. Ca. 3 timer er afsat til at udforske den historiske by og ikke mindst Nidarosdomen. Herefter sejler vi forbi Hitra, Kristiansund og Molde, hvor der lægges til en kort stund. I Kristiansund kan du deltage i udflugten på den berømte og naturflotte Atlanterhavsveien som bliver kaldt verdens smukkeste bilvej. Hen ad midnat lægges der til kaj i Ålesund. Kristiansund ligger på fire øer, hvor tørret, saltet torsk, klipfisk, er vigtig mad. Byen er en af ​​Norges tættest befolkede byer og landets mest tætbebyggede område på grund af øernes relativt lille størrelse.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter

Bergen (slut)

Ålesund - Bergen. I løbet af natten har skibet lagt til i Torvik, Måløy og Florø. Nu er de fleste fjorde lagt bag os og landskabet bliver igen mere frodigt når vi nærmer os Bergen. Inden Bergen skal vi nyde den marleriske Nordfjord ved Josteldalsbræen, vi passere Sognefjordens udmunding som står i skrap kontrast til det frugtbare landskab for enden. Den utrolige smukke Bergen by kommer stille til syne i horisonten. Nu slutter rejsen med Havila Kystruten, og der skal tages afsked med venner, medpassagerer og besætningen.

Se vinterudflugter Se forårudflugter Se sommerudflugter Se efterårsudflugter