Del

Vigtig information

Find et Test-Center 

Her finder du information om Test Centre i Norge Klik Her

Mange af test centrene i Norge opkræver betaling for at udføre test, derfor er alle priser vejledende.

Opdateret 18. januar 2022:

Skal du til eller køre gennem Sverige:
Fra 21. januar skal man ikke længere fremvise en negativ Corona test taget inden for 48 timer, hvis man er EU- eller EØS-borger og vil rejse ind i Sverige.
Testkravet bliver i stedet erstattet med et krav om at fremvise Corona pas, hvis man er 18 år eller derover.

Er man ikke vaccineret, skal man altså i stedet have en negativ test, som er taget inden for 72 timer inden indrejse, eller man skal have været smittet med Corona inden for de seneste seks måneder.

Opdateret 03. december 2021:

VIGTIG INFORMATION PR: 03/12 2021
Fra kl. 00:00 d. 3. december 2021 er det et krav, at alle der rejser til Norge skal tage en Covid-19 test.

Hvis der er en teststation ved grænsen, skal testen tages der og alternativt hvor de norske myndigheder beslutter, at der skal tages en test ved ankomst. I de tilfælde hvor der ikke er nogen teststation ved grænsen, skal testen tages indenfor 24 timer efter ankomst. Kravet er gældende for alle – uanset om man er færdigvaccineret eller har haft Covid-19. Alle rejsende over 12 år skal bære mundbind i offentlige områder, hvor det ikke er muligt at undgå nærkontakt, indtil de har modtaget et negativt testresultat.

VIGTIG INFORMATION PR: 26/11 2021
Vi forudsætter at alle voksne over 18 år er færdigvaccineret. Færdigvaccineret og børn under 18 år kan frit rejse ind i Norge uden at skulle i karantæne uanset bopælsregion og transportmåde.

Alle som rejser til Norge fra 16 år og op skal registrerer sig via dette link. Dette gælder alle uanset om du er vaccineret, ikke vaccineret, har været smittet osv.  

https://reg.entrynorway.no Kan først gøres inden for 72 timer af ankomst til Norge

Her kan du holde dig opdateret vedr. indrejse til Norge KLIK HER 

Rejsevejledning til Norge, gyldig kun for danske statsborgere.

Vigtig Information - Det er dit eget ansvar at være opdateret på hvilke indrejseregler er gældende for netop din rejsesituation. Derfor er det vigtigt at du finder denne information og følger de anvisninger som er beskrevet, hvis ikke du opfylder de krav det pårørende land har af indrejserestriktioner risikerer du at blive afvist ved indrejse. Se mere på www.um.dk  

Uddrag fra : https://www.visitnorway.dk/planlag-din-tur/coronavirus/

På den norske sundhedsstyrelses hjemmeside kan du se et kort, der viser områder undtaget fra karantæne ved indrejse. Ankommer du fra et område markeret med rødt eller rødt/gråt, skal du i karantæne i 10 dage ved ankomst til Norge. På kortet kan du også se hvilke regler der gælder for personer fra lande i EU/EØS/Schengen, som har arbejds- og opholdstilladelse. Siden bliver opdateret mindst hver anden uge.

Hvis du rejser til Norge kan du blive testet for coronavirus (gratis) ved ankomst i nogle lufthavne, ved nogle grænseovergange og på nogle havne.

Vær opmærksom på, at opdateringer af rejseråd og retningslinjer, både nationalt og lokalt, kan ske med kort varsel. Dette gælder både ændringer af nuværende regler og indførelse af mulig karantænepligt ved eventuelle lokale smitteudbrud. Alle rejsende skal derfor holde sig opdateret og tage hensyn til lokale forhold under rejsen i Norge.

For rejseråd og officiel information fra de norske sundhedsmyndigheder, se
helsenorge.no

For opdateret information om, hvem der kan rejse ind i Norge fra de forskellige lande og regioner og under hvilke karantænebetingelser, se det norske udlændingedirektorats hjemmeside.

For nyheder, opdaterede tal, information og råd om hvordan du skal forholde dig til coronaviruset, se Folkehelseinstituttets hjemmeside.

Vigtig information fra den norske regering og andre relevante myndigheder finder du på regjeringen.no.

Vi har desværre ikke mulighed for at oplyse om reglerne for ikke danske statsborgere – her må du søge information hos ambassaderne.

Det er den rejsende der selv skal holde sig orienteret – da forholdene hurtigt kan ændre sig.

Husk pas og sygesikringsbevis på rejsen til Norge. Du skal kunne fremvise bevis for din bopæl / region.
Medbring også flere mundbind, så du ikke risikerer at blive afvist et sted der kræver mundbind.

Har du spørgsmål om Corona virus (COVID-19) mens du er i Norge, kan du ringe til den landsdækkende informationsservice på telefon (+47) 815 55 015.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Det danske coronapas anerkendes som dokumentation for COVID-19 vaccination. Læs mere om coronapasset her.

Her kan du holde dig opdateret:


Udenrigsministeriets hjemmeside

Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Spørgsmål og svar fra Sundhedsstyrelsen

Gouda Rejseforsikring om coron