Del

Vigtig information

Opdateret 20. september 2021:

Rejsevejledning til Norge, gyldig for danske statsborgere

Vigtig Information - Det er dit eget ansvar at være opdateret på hvilke indrejseregler er gældende for netop din rejsesituation. Derfor er det vigtigt at du finder denne information og følger de anvisninger som er beskrevet, hvis ikke du opfylder de krav det pårørende land har af indrejserestriktioner risikerer du at blive afvist ved indrejse. Se mere på www.um.dk  

Uddrag fra : https://www.visitnorway.dk/planlag-din-tur/coronavirus/

Den norske regering har den 19. juni 2021 opdateret deres rejsevejledninger til Norge. Hvis du kan sige JA til et af disse punkter kan du frit rejse til Norge.

1)
Alle danske statsborgere som er færdig-vaccineret, altså har fået stik nr. 2, kan frit rejse til Norge så længe der kan fremvises et gyldigt Coronapas med en aktiv QR-kode.

2)
Har du været smittet med Corona inden for de sidste 6. måneder og har et aktivt immunitets Coronapas, så kan du også frit rejse ind i Norge.

Alle andre som endnu ikke er vaccineret eller ikke har været smittet kan ikke rejse ind i Norge.
Dette gælder også børn fra 1 år.

 

På den norske sundhedsstyrelses hjemmeside kan du se et kort, der viser områder undtaget fra karantæne ved indrejse. Ankommer du fra et område markeret med rødt eller rødt/gråt, skal du i karantæne i 10 dage ved ankomst til Norge. På kortet kan du også se hvilke regler der gælder for personer fra lande i EU/EØS/Schengen, som har arbejds- og opholdstilladelse. Siden bliver opdateret mindst hver anden uge.

Hvis du rejser til Norge kan du blive testet for coronavirus (gratis) ved ankomst i nogle lufthavne, ved nogle grænseovergange og på nogle havne.

Vær opmærksom på, at opdateringer af rejseråd og retningslinjer, både nationalt og lokalt, kan ske med kort varsel. Dette gælder både ændringer af nuværende regler og indførelse af mulig karantænepligt ved eventuelle lokale smitteudbrud. Alle rejsende skal derfor holde sig opdateret og tage hensyn til lokale forhold under rejsen i Norge.

For rejseråd og officiel information fra de norske sundhedsmyndigheder, se
helsenorge.no

For opdateret information om, hvem der kan rejse ind i Norge fra de forskellige lande og regioner og under hvilke karantænebetingelser, se det norske udlændingedirektorats hjemmeside.

For nyheder, opdaterede tal, information og råd om hvordan du skal forholde dig til coronaviruset, se Folkehelseinstituttets hjemmeside.

Vigtig information fra den norske regering og andre relevante myndigheder finder du på regjeringen.no.

Vi har desværre ikke mulighed for at oplyse om reglerne for ikke danske statsborgere – her må du søge information hos ambassaderne.

Det er den rejsende der selv skal holde sig orienteret – da forholdene hurtigt kan ændre sig.

Husk pas og sygesikringsbevis på rejsen til Norge. Du skal kunne fremvise bevis for din bopæl / region.
Medbring også flere mundbind, så du ikke risikerer at blive afvist et sted der kræver mundbind.

Har du spørgsmål om Corona virus (COVID-19) mens du er i Norge, kan du ringe til den landsdækkende informationsservice på telefon (+47) 815 55 015.

Information om Hurtigruten

Har du bestilt en rejse med Hurtigruten gennem Norsk Rejsebureau, vil du blive kontaktet med henblik på dine muligheder for ændringer, afbestillinger og aflysninger, hvis du pt. ikke kan komme ind i Norge

Vi kan desværre ikke sige hvornår netop du bliver kontaktet, men så snart vi har afklaring på din sejlads kontakter vi dig.

Har du bestilt din rejse direkte hos Hurtigruten skal du kontakte dem direkte.  

Her kan du holde dig opdateret:

Udenrigsministeriets hjemmeside

Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Spørgsmål og svar fra Sundhedsstyrelsen

Gouda Rejseforsikring om coron 

Rejsegarantifonden - information til rejsekunder med aflyste rejser.